نظام توزیع مواد pvc و در نهایت افزایش شدید نرخ ۳۰ تا ۳۵ درصدی قیمت این مواد در بازار طی یک ماه گذشته، تأثیر بسیار مخربی بر روند تولید و فعالیت تولید کنندگان واقعی داشته است.
به گزارش روابط عمومی انجمن تولیدکنندگان لوله و اتصالات پی وی سی، تعاونی مجد جی در نامه ای به شاهدایی مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، به موضوع آشفتگی اخیر در توزیع و عرضه و نوسان قیمتی مواد PVC ، اعتراض کرد.
متن این نامه به شرح زیر است:
محضر گرامی سرکار خانم مهندس شاهدایی
معاون محترم وزیر و مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران
با سلام
احتراما ضمن آرزوی توفیقات روز افزون باستحضار می رساند پیرو معضلات عدیده موجود در نظام توزیع مواد pvc و در نهایت افزایش شدید نرخ ۳۰ تا ۳۵ درصدی قیمت این مواد در بازار طی یک ماه گذشته و تأثیر بسیار مخرب این موضوع بر روند تولید و فعالیت تولید کنندگان واقعی ، بدینوسیله عوامل موثر در شکل گیری وضعیت بحرانی موجود جهت بررسی و دستور به تصمیم عاجل در راستای حل مشکل بوجود آمده ، خدمتتان اعلام می گردد :
• کاهش شدید عرضه ها در بازار داخل را می توان مهمترین و اصلی ترین معضل موجود در این زمینه نامید که در نتیجه افزایش بی رویه صادرات مجتمع های پتروشیمی طی ۲ ماهه اخیر بوجود آمد بطوریکه در زمان اوج تقاضا و مصرف مواد pvc ( انتهای سال ) شاهد کاهش شدید عرضه ها و حتی افت قابل توجه در سرعت روند تحویل مواد مذکور بودیم .
• آزاد کردن سقف سالانه ظرفیت های موجود در سامانه بهین یاب جهت ثبت تقاضا در سامانه بورس کالا ، که این موضوع خود باعث ثبت تقاضاهای بی رویه توسط کدهای غیر واقعی و غیر متعارف شد .
• کدهای معاف از مالیات مناطق آزاد علیرغم ظرفیت های غیر واقعی ، اکثر محصولات تولیدی پتروشیمی را طی ماههای پایانی سال ( توسط واسطه ها ) خریداری نموده و اعتراض تشکلهای مربوطه در این باره نیز به نتیجه خاصی منجر نگردید ؛ در حالیکه این موضوع با اتخاذ ساز و کارهای ساده قابل کنترل می باشد .
• آزاد کردن سقف رقابتی ۱۰ درصدی pvc . این تصمیم بحث برانگیز که در جهت حل معضلات فوق و در راستای حذف تقاضاهای کاذب اتخاذ گردید خود به یکی از عوامل افزایش افسارگسیخته قیمت مواد pvc تبدیل گشت . بطور مثال در آخرین معاملات بورس کالا در هفته گذشته محصول برخی پتروشیمی ها (pvc s65 غدیر ) تا سطح ۲۵% رقابت معامله شد .
• عدم برنامه ریزی و مدیریت تولید گریدهای خاص ( s70 و s57 pvc) بین چهار مجتمع تولیدکننده این محصول که نوسانات قیمتی شدیدی را در این گریدها بهمراه داشته است .
در پایان شایان ذکر است با توجه به افزایش قیمت جهانی مواد pvc ، این تعاونی با افزایش متعارف قیمت مواد فوق در بازار داخل –پیرو افزایش ۱۸ درصدی نرخ های جهانی – هیچ گونه اعتراضی نداشته لیکن معضل اصلی را اتخاذ سیاستهای نسنجیده توزیع و عرضه دانسته که بدون در نظر گرفتن شرایط حاکم بر فضای تولید و رکود موجود باعث این افزایش قیمت بی رویه گردیده که تداوم این روند قطعا به ورشکستگی و تعطیلی بسیاری ازواحدهای تولیدی فعال در این زمینه منجر خواهد شد .
با تقدیم احترام
شرکت تعاونی مجد جی
بدون دیدگاه