به گزارش روابط عمومی انجمن تولیدکنندگان لوله و اتصالات پی وی سی به نقل از تسنیم؛ صادرات محصولات پتروشیمی به کشور عراق در سالهای اخیر مورد توجه مسئولان قرار گرفته و در این بین با توجه به استفاده مواد یارانهای در محصولات تولیدی در حال حاضر تنها راه توزیع این محصولات در بازارهای داخلی بورس کالای ایران میباشد. با توجه به آنکه مواد اولیه پتروشیمی به لحاظ ریالی از ارزش بالایی برخوردار است برخی کارخانجات که نمیتوانند به بازارهای رسمی خرید دسترسی داشته باشند از طریق بازارهای غیر رسمی و به صورت قاچاق اقدام به تهیه کالای مورد نیاز خود مینمایند. بر این اساس سودجویان میتوانند با جعل مدارک مربوط به صادرات مواد پتروشیمی، کالای خارج شده از گمرکات را در بازارهای غیر رسمی به فروش برسانند. همانطور که اشاره شد تنها راه باقی مانده برای شرکتهای پتروشیمی به غیر صادرات محصولات، توزیع تولیدات در بورس کالای ایران است که حداقل هزینه این روش محاسبه مالیات بر ارزش افزوده برای فروشندگان است.
بر اساس اسناد زیر مشخص شده است که حداقل سه شرکت پتروشیمی توانسته با جعل اسناد مربوط به صادرات محصولات به کشور عراق، زمینه توزیع کالای خود در بازارهای غیر رسمی را ایجاد کنند.
گفتنی است، گمرکی که قرار بوده محمولههای پتروشیمی از طریق آن به بازار عراق صادر شود، گمرک پارس جنوبی یا عسلویه میباشد، در این بین بررسیهای یک تیم سه نفر از گمرک ایران نشان میدهد، کالاهای اظهار شده به عنوان صادرات به کشور عراق به مقصد خود نرسیدهاند.
تیم بررسی تاکید دارد، در صورت اثبات عدم رسیدن محموله به مقاصد صادراتی، احتمال جعل اسناد(گواهی خروج) نیز وجود دارد. این درحالی است که در سند زیر مشخصا تاکید شده در خصوص گمرک منطقه ویژه انرژی پارس جنوبی موضوع عدم وصول کالا به گمرک مقصد محرز شده است.
نکته جالب که جا دارد مسئولان گمرک ایران در خصوص آن اقدامات لازم را انجام دهند این است که بعد از احراز موضوع، اقدامات اولیه برای جلوگیری از فعالیت سه شرکت مذکور که مرتکب تخلف شدهاند صورت نگرفته است.
بدون دیدگاه